Дамски палта

14 авг. 2018

АКО НЯКОГА СРЕЩНЕШ МОМИЧЕТО С ДАМСКИТЕ ПАЛТА

 

“Ако някога срещнеш момичето с дамските палта, погледни я в очите и ѝ повярвай.
Ако някога срещнеш момичето с дамските палта, усмихни се и ѝ повярвай.
Ако някога срещнеш момичето с дамските палта, заговори я и ѝ повярвай.
Ако някога срещнеш момичето с дамските палта, прегърни я и ѝ повярвай.
Ако някога срещнеш момичето с дамските палта, просто ѝ повярвай.”

Това пишеше в писмото, което намерихме. Беше една слънчева сутрин, когато се разхождахме край морския бряг. Писмото в бутилка, разказващо за това момиче с дамските палта ни промени. Започнахме да се чудим – кой ли го е изпратил, какво ли иска да ни каже с него и най-важното – кое е момичето с дамските палта. Оттогава всички обикаляхме улиците на града в търсене на истината. На какво трябваше да повярваме – това можеше да ни каже единствено момичето с дамските палта, но кое беше то? И къде можехме да го намерим. Търсихме навсякъде. Обикаляхме целия град и разпитвахме всеки срещнат дали познава момичето с дамските палта. Отидохме във всички магазини, в които се продават дамски палта, и питахме дали има някоя по-специална дама, която с нещо се отличава от останалите. Навсякъде удряхме на камък. Показахме писмото на стотици хора, но нито един от тях не знаеше кое е момичето с дамските палта и къде да го намерим. Писмото все повече ни озадачаваше. Чудехме сме дали някой не си е направил шега, но то звучеше така истинско, че ние бяхме сигурни, че някак си трябва да разберем какво означава то.


Слънчевото ни лято премина

В търсене на момичето с дамските палта. Бяхме обиколили всички бутици, бяхме разпитали всеки човек в града, но никой не знаеше нищо. Стигнахме дори до съседните градчета с надеждата да открием каква е тайната на момичето с дамските палта. И там – нищо. Слънцето вече не беше толкова жарко, дните се скъсяваха и някак си имахме все по-малко време да търсим, но не се отказвахме. Момичето с дамските палта трябваше да излезе наяве и да ни разкрие тайната си.
Дамски палта 1Есента донесе нови изпитания за всички нас. Момичето с дамските палта се беше превърнало в градска легенда и навсякъде чувахме какви ли не истории. Децата в града си разказваха страшни истории, в които момичето с дамските палта идвало всяка нощ, прибирало по едно дете в палтото си и никой никога повече не го виждал. Бяха измислили дори имена на въображаемите деца, отвлечени от момичето с дамските палта, и историята им ставаше все по-невероятна с всяко разказване. Ние знаехме, че трябва да им покажем, че грешат, а това ни мотивираше все повече и повече. Що се отнася до бутиците, те не бяха толкова наивни. Знаеха как се прави бизнес и го правеха професионално. Модните къщи използваха името на момичето с дамските палта и създалия се шум около него, за да създадат нови модни линии. Все пак зимата наближаваше, а за тях рекламата беше от съществено важно значение. Момичето с дамските палта привличаше все повече клиенти и се беше превърнало в една изцяло нова модна тенденция, за която всеки говори. В града се създадоха изключителни модели дамски палта, които бяха невероятно красиви и събираха все по-голяма популярност. Дамите изглеждаха забележително в новите си дамски палта.

В различни и уникални цветове

Mеки на допир и изключително удобни дамските палта бяха запазената марка на града, онова, с което всички ни разпознаваха. Но това ли беше наистина момичето с дамските палта? Ние все още таяхме надежда, че с настъпването на зимата ще можем да намерим мистериозното момиче с дамските палта, а с него да открием и истината за писмото. За толкова кратко време градът ни се беше превърнал в модна столица на дамските палта. Разбира се, ние нямаше как да предположим, че това ще възпрепятства търсенето ни. Зимата дойде, а с нея дойдоха и поводите всички жени да облекат дамските си палта и да излязат по улиците. Така всяка следваща жена все повече приличаше на нашата представа за момичето с дамските палта. Всяка жена в града имаше по няколко дамски палта, които всеки ден сменяше според времето, според тоалета си, според ситуацията. В официални и неофициални поводи, дамските палта се бяха превърнали в най-стилното, елегантно и невероятно удобно облекло за дамите и всички те сами по себе си бяха олицетворение на дамата с дамските палта. Изглеждаше безнадеждно да намерим истинското момиче с дамските палта и да го попитаме какво точно означава писмото, което открихме и какво има да ни каже то, за което ние обезателно трябва да му повярваме.

Времето минаваше

Дамски палта 2Студът беше обхванал целия ни град и ние вече бяхме загубили всякаква надежда, че ще успеем да открием момичето с дамските палта. Всичките ни опити се оказаха напразни. И не само това. Именно нашите опити бяха превърнали града в едно съвсем различно място, което все повече ни затруднява. Бяхме на път да се откажем. Казвахме си, че ако трябваше да намерим момичето с дамските палта, то просто щеше да се появи пред нас. Говорехме си как вероятно момичето с дамските палта е нещо като любовта – идва при теб, когато не я търсиш. Бяхме разшифровали писмото стотици, хиляди пъти. Мислехме върху всеки от редовете му и всичко, което успявахме да измислим, не ни даваше никаква посока. Момичето с дамските палта се превърна е най-интересната история именно защото нямаше край. Защо човекът, написал писмото, не ни беше оставил карта, защо не го беше казал по-ясно. И всъщност трябваше ли да намерим момичето с дамските палта, или просто наистина трябваше да забравим за писмото и да продължим животите си.


Всъщност момичето с дамските палта някак си беше свършило своята работа в града благодарение на писмото.

Всички говореха за него. Децата се гледаха в очите и вярваха на историите си, както гласеше първият ред от писмото за момичето с дамските палта. Жените по бутиците за дамски палта се поглеждаха в огледалото, харесваха се и вярваха на това, както гласеше вторият ред. Купувайки си дамски палта, всички жени в града се чувстваха по-уверени и красиви, мъжете им обръщаха все повече внимание и им правеха все повече комплименти, както гласеше третият ред от писмото. Когато излизаха на срещи, дамите се прегръщаха и се възхищаваха една друга на дамските палта, които носеха. И разбира се, те вярваха на думите си, защото всички тези хора бяха искрени. Момичето с дамските палта беше накарало всички в града да бъдат искрени един към друг. В отношението си, в усещането си за красота и комфорт, в разбирането си за стил и елегантност, в думите и комплиментите си. Изглеждаше сякаш точно това е искало да ни каже писмото за момичето с дамските палта – да сме по-искрени и да си вярваме едни на други. Кой би повярвал, че именно дамските палта биха могли по такъв начин да сближат всички и да обострят сетивата им? Но всичко това вече беше факт, момичето с дамските палта беше всяко едно момиче в града. Вече бяхме сигурни, че трябва да спрем да търсим истината, защото тя е пред нас. Нямахме никаква идея кой е оставил това писмо, но бяхме убедени, че е целял точно това. Градът ни беше сплотен, жените в дамски палта бяха все по-изящни, дори светът наоколо изглеждаше по-пъстър и невероятен. Зимата беше към своя край и това означаваше само едно – дамските палта щяха да бъдат прибрани в гардеробите до следващата година. Слънцето леко докосваше останалия сняг и той се разтапяше пред очите ни. Нима с това щеше да свърши легендата за момичето с дамските палта? Не вярвахме, че това е възможно. За по-малко то година то, мистериозното момиче със своите прословути тайнствени дамски палта ни беше научило на много повече от просто мода и стил, а на доверие в красотата.


Бяхме убедени, че трябва някак си му се отблагодарим на момичето с дамските палта.

В първия ден на пролетта взехме една бутилка и написахме кратко писмо, което пуснахме в морето с надеждата, че то ще достигне до правилния човек, както онова писмо за момичето с дамските палта достигна нас. Нашето беше кратко писмо и казваше само: „И никога да не срещнеш момичето с дамските палта, ти все пак му повярвай!“

Ако някога срещнеш момичето с дамските палта
Слънчевото ни лято премина
В различни и уникални цветове
Времето минаваше
Всъщност момичето с дамските палта някак си беше свършило своята работа в града благодарение на писмото
Бяхме убедени, че трябва някак си му се отблагодарим на момичето с дамските палта

Дамски палта 1
Дамски палта 1
Дамски палта 2
Дамски палта 2
Дамски палта 3
Дамски палта 3
Дамски палта 4
Дамски палта 4
Дамски палта 5
Дамски палта 5
Дамски палта 6
Дамски палта 6
Дамски палта 7
Дамски палта 7
Дамски палта 8
Дамски палта 8
Дамски палта 9
Дамски палта 9
Дамски палта 10
Дамски палта 10
Дамски палта 11
Дамски палта 11
Дамски палта 12
Дамски палта 12
Дамски палта 13
Дамски палта 13
Дамски палта 14
Дамски палта 14
Дамски палта 15
Дамски палта 15
Дамски палта 16
Дамски палта 16
Дамски палта 17
Дамски палта 17
Дамски палта 18
Дамски палта 18
Дамски палта 19
Дамски палта 19
Дамски палта 20
Дамски палта 20
Дамски палта 21
Дамски палта 21
Дамски палта 22
Дамски палта 22
Дамски палта 23
Дамски палта 23
Дамски палта 24
Дамски палта 24
Дамски палта 25
Дамски палта 25
Дамски палта 26
Дамски палта 26
Дамски палта 27
Дамски палта 27
Дамски палта 28
Дамски палта 28
Дамски палта 29
Дамски палта 29
Дамски палта 30
Дамски палта 30
Дамски палта 31
Дамски палта 31
Дамски палта 32
Дамски палта 32
Дамски палта 33
Дамски палта 33
Дамски палта 34
Дамски палта 34
Дамски палта 35
Дамски палта 35
Дамски палта 36
Дамски палта 36
Дамски палта 37
Дамски палта 37
Дамски палта 38
Дамски палта 38
Дамски палта 39
Дамски палта 39
Дамски палта 40
Дамски палта 40
Дамски палта 41
Дамски палта 41
Дамски палта 42
Дамски палта 42
Дамски палта 43
Дамски палта 43
Дамски палта 44
Дамски палта 44
Дамски палта 45
Дамски палта 45