Официални Рокли

СВЕТЪТ БЕЗ ОФИЦИАЛНИ РОКЛИ

Официални рокли 1
Официални рокли - За големите събирания
С моя най-добър приятел бяхме неразделни от деца. Споделяхме едни и същи интереси, харесвахме едни и същи жени, дори работехме заедно.
Предстоеше важно събитие. Наричахме така всяко събиране с колеги или приятели, което изисква от нас да сменим тениските и да облечем нещо по-официално. Разбира се, заедно бяхме тръгнали да си изберем костюми или нещо по-така, което да ни представи в добра светлина. Вървяхме по търговската улица и се шегувахме, че всички бутици наоколо предлагат само официални рокли. „Официални рокли на ниски цени“, „Официални рокли за всеки вкус“, „Официалните рокли ще подчертаят вашата елегантност и стил“ – гласяха табелите на всички тези магазини. Тази обиколка за костюми ставаше все по-досадна, но ние не спирахме да се шегуваме.
- „Официални рокли за всеки повод.“ – смеехме се. – Ама разбира се, дори когато ходиш на гости у баба си ти трябват официални рокли.
- Хахахах, почакай, имам по-добро – „Официалните рокли ще разкрият смелата ви същност“. Да, когато ги съблечете.
Приятелят ми избухваше в неудържим смях всеки път когато срещнехме още някоя табела с надпис „Официални рокли“. Определено щяхме да запомним този ден. Вървяхме сигурно часове наред в търсенето на подходящ магазин, но срещахме единствено бутици за официални рокли. Или както сами ги нарекохме „Официалните рокли ще разкрият по-добрата ви страна. После обърнете и другата.“ Беше станало историческо това обикаляне по магазините, дори библейско. Затова ние решихме просто да се забавляваме и да не се напрягаме от иначе напрегнатата ситуация, на която всяка жена би се ядосала.
- Представяш ли си, – казах му аз – ако вместо официални рокли всички магазини предлагаха само мъжки костюми?! Как жените щяха да приемат, че няма да са достатъчно красиви на банкета, защото не са могли да открият никъде официални рокли.
- „Светът без официални рокли“ – звучи като заглавие на филм – засмя се приятелят ми.
- Сюжетът ще разказва следното – започнах да го допълвам. – Мъжете превземат света и премахват всички магазини за официални рокли, бутици за официални рокли, онлайн сайтове за официални рокли и изобщо решават да заличат официалните рокли от лицето на земята…
- После – включи се и той – жените започват да ходят с широки тениски. Женят се в тениски на рок легенди, ходят на семейни вечери с раздърпани блузи.
- Ооо или с онези плетени пуловери на баба!
- Хахахахаха, а може и направо без никакви дрехи!


Този разговор започваше да става все по-любопитен.

Официални рокли 2
Официални рокли - Облекло за поводи

Щяхме да правим цял филм за животът без официални рокли. В такъв живот, трябваше да признаем, всичко щеше да се превърне в тотална анархия. А и сами не знаехме как да си представим жените без техните невероятни официални рокли, които правят всяко събитие по-красиво и неповторимо. Но продължавахме да измисляме шеги и сценарият за отсъствието на официални рокли в света беше почти завършен. Изведнъж пред погледа ни се появи най-невероятно нещо, което бяхме виждали – празен бутик, в който прожектираха филм. И то не кой да е филм. А нашия филм. Или поне нашето заглавие стоеше на огромна табела. „Светът без официални рокли“. Но това беше невъзможно! Как така нашият филм, точно онова, което си мислехме и си представяхме за официалните рокли, изникна пред очите ни. Толкова невероятно събитие не може да се пропусне. Забързахме крачката си и влязохме в бутика.
Там се тълпяха ужасно много хора, но някак си имаше място за всички. Сякаш бутикът, прожектиращ филма „Светът без официални рокли“, се разширяваше и ставаше все по-голям. Непрекъснато влизаха още и още хора, но имаше място за всички. Скоро вратите на бутика се затвориха и светлината угасна. Стана тъмно като в истински киносалон. Приятелят ми беше безкрайно изумен от случващото се и не обелваше и дума. Аз не знаех какво изобщо се случва и също мълчах. Увлечени от започването на „Светът без официални рокли“, двамата абсолютно бяхме забравили, че трябва да ходим на банкет и да си купуваме костюми и ризи. За вратовръзки, папийонки и тиранти изобщо да не говорим. Случващото се в този момент беше извън рамките на всякаква действителност и изключителността и абсурдността му го превръщаха в нещо уникално за нас. „Светът без официални рокли“ беше приключение. Точно каквото винаги сме търсили.


Разбира се, някакъв странен глас ни предупреди да изключим звука на мобилните си телефони.

И „Светът без официални рокли“ започна. В началото ми се стори като скучен филм. „Светът без официални рокли“ почти изцяло застъпваше сюжета, който ние сами измислихме, разхождайки се по търговските улици. Мъжете забранили продажбата на официални рокли, никъде вече не се предлагали официални рокли и колкото и жените да търсели официални рокли, официални рокли нямало. С две думи – царството на официалните рокли рухнало. Жените били тъжни. Обикаляли с дни, пътували къде ли не, за да открият своите загубени официални рокли, но без резултат. После малко по малко те започнали да се адаптират. Намирали алтернативи на официалните рокли, но нищо не било същото. Мъжете не били така запленени от техния чар. Дори те били разбрали какво са направили. Официалните рокли били стилни, елегантни и превръщали всяка жена в истинско съкровище. Жените ставали самоуверени, спокойни и красотата им се показвала с пълна сила. С официалните рокли пламенната женственост се подчертавала и всяко събитие светело с нов блясък, когато на него присъствали жени, облечени в официални рокли. Дори ежедневните ситуации, в които дамите носели официални рокли, били красиви, неповторими и запомнящи се. Сега обаче без официалните рокли светът станал по-тъмен и мрачен, по-скучен. Жените загубили блясъка в очите си, а мъжете загубили възможността да видят най-изящната страна на жените. Официалните рокли били ключът към един по-хубав живот, който вече бил разрушен.


Протегнах се на седалката.

Официални рокли 3
Официални рокли - харесай и вземи
Филмът „Светът без официални рокли“ напълно припокриваше нашата идея, но в него нямаше толкова много шеги. Беше някак сериозен и караше всички хора в залата да се замислят за истинската роля на официалните рокли в живота не само на жените, но и на мъжете. Да си призная, аз също бях замислен. Стоях и не подозирах как нещо такова, което дори не е смешно, може да ме накара да разсъждавам. Безпочвени ми се струваха всички глупави смешки, които правехме отвън. Представете си един тъмен свят, в който не сме способни да познаем красотата. Това е светът без официални рокли. Както и да е, главната героиня беше момиче в средата на двайсетте. Беше висока, стилна, елегантна. Умееше да превръща всяка дреха в изключителен тоалет, съчетаваше изисканост и класа. Комбинираше аксесоарите си зашеметяващо. За нея отсъствието на официални рокли не изглеждаше да променя почти нищо, защото тя изглеждаше зашеметяващо с каквото и да е облечена. Усещах как приятелят ми малко по малко започваше да хлътва по актрисата. Беше точно негов тип. Той обожаваше властни жени с поразителна усмивка и непреходен чар. Но това беше просто филм. Трябва да призная наистина, че актрисата беше ужасно красива и ужасно добра. Тя не спираше да търси къде са изчезнали официалните рокли. Преминаваше през всякакви предизвикателства. В една сцена дори се озова в една модна къща, където се срещна с производителите на официални рокли, които ѝ разказаха, че са им отнети фините тъкани и уменията да създават красота. След няколко часа от „Светът без официални рокли“ дамата научи, че има останала една единствена останала от всички официални рокли в целия свят и след дълго търсене успя да я намери и да я спечели. Как? Е, трябва да гледате „Светът без официални рокли“, за да разберете, няма да ви издавам всичко. На финала дамата трябваше да облече тази единствена рокля. Изведнъж кадърът спя. Бутикът киносалон се освети. Зениците на всички присъстващи се свиха и станаха толкова малки. Пред лицето на онова сияние, застанало пред очите ни.
Дамата от филма се появи с цялата си прелест пред нас. Облечена в онази единствена от всички официални рокли, онази рокля, която щеше да спаси… Дъхът ми секна. Стояхме и не можехме да помръднем. Приятелят ми не можеше да отдели очите си от дамата. Спогледахме се и се разбрахме без думи. След „Светът без официални рокли“ всички знаехме – онова, което истински осветява залата, беше тя.


СВЕТЪТ БЕЗ ОФИЦИАЛНИ РОКЛИ
Този разговор започваше да става все по-любопитен
Разбира се, някакъв странен глас ни предупреди да изключим звука на мобилните си телефони
Протегнах се на седалката

Официални рокли 1
Официални рокли 1
Официални рокли 2
Официални рокли 2
Официални рокли 3
Официални рокли 3
Официални рокли 4
Официални рокли 4
Официални рокли 5
Официални рокли 5
Официални рокли 6
Официални рокли 6
Официални рокли 7
Официални рокли 7
Официални рокли 8
Официални рокли 8
Официални рокли 9
Официални рокли 9
Официални рокли 10
Официални рокли 10
Официални рокли 11
Официални рокли 11
Официални рокли 12
Официални рокли 12
Официални рокли 13
Официални рокли 13
Официални рокли 14
Официални рокли 14
Официални рокли 15
Официални рокли 15
Официални рокли 16
Официални рокли 16
Официални рокли 17
Официални рокли 17
Официални рокли 18
Официални рокли 18
Официални рокли 19
Официални рокли 19
Официални рокли 20
Официални рокли 20
Официални рокли 21
Официални рокли 21
Официални рокли 22
Официални рокли 22
Официални рокли 23
Официални рокли 23
Официални рокли 24
Официални рокли 24
Официални рокли 25
Официални рокли 25
Официални рокли 26
Официални рокли 26
Официални рокли 27
Официални рокли 27
Официални рокли 28
Официални рокли 28
Официални рокли 29
Официални рокли 29
Официални рокли 30
Официални рокли 30
Официални рокли 31
Официални рокли 31
Официални рокли 32
Официални рокли 32
Официални рокли 33
Официални рокли 33
Официални рокли 34
Официални рокли 34
Официални рокли 35
Официални рокли 35
Официални рокли 36
Официални рокли 36
Официални рокли 37
Официални рокли 37
Официални рокли 38
Официални рокли 38
Официални рокли 39
Официални рокли 39
Официални рокли 40
Официални рокли 40
Официални рокли 41
Официални рокли 41
Официални рокли 42
Официални рокли 42
Официални рокли 43
Официални рокли 43
Официални рокли 44
Официални рокли 44
Официални рокли 45
Официални рокли 45
Официални рокли 46
Официални рокли 46
Официални рокли 47
Официални рокли 47
Официални рокли 48
Официални рокли 48
Официални рокли 49
Официални рокли 49
Официални рокли 50
Официални рокли 50